Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja säännöt

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää luovan dokumenttielokuvan arvostusta, tehdä dokumenttielokuvaa tunnetuksi ja tukea sitä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää vuosittain Helsingissä voittoa tavoittelematta tammi-/helmikuussa elokuvafestivaalin, joka keskittyy luovan dokumenttielokuvan esittämiseen. Festivaalilla näytetään uudet, parhaat suomalaiset dokumenttielokuvat ja esitetään kuluneen vuoden merkittävintä kansainvälistä dokumenttielokuvatuotantoa ja -kulttuuria. Yhdistys järjestää myös koulutustapahtumia, seminaareja sekä keskustelutilaisuuksia. Festivaalin yhteydessä yhdistys myöntää Aho & Soldan – elämäntyöpalkinnon ansioituneelle suomalaiselle dokumenttielokuvaohjaajalle ja esittää tämän retrospektiivin. Vaihtoehtoisesti jaetaan Apollo-palkinto suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle henkilölle tai yhteisölle.

Yhdistys järjestää myös muita pienimuotoisia elokuvatapahtumia ja seminaareja ja toimii muita samankaltaisia keinoja käyttäen tarkoituksensa toteuttamiseksi.

Lue tästä Yhdistyksen säännöt.