DOCPOINT-ELOKUVATAPAHTUMAT RY

DocPoint on suomalaista yhdistystoimintaa dokumenttielokuvan puolesta.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry on vuonna 2001 perustettu aatteellinen yhdistys. Sen tavoitteena on vahvistaa, syventää ja monipuolistaa dokumenttielokuvan asemaa ja sen tuntemusta Suomessa.

DocPointin järjestämiä tapahtumia ovat DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali vuosittain tammi-helmikuussa, DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma ympäri vuoden valtakunnallisesti,  Doc Lounge Helsinki -klubitapahtuma n. kerran kuukaudessa sekä DocPoint IMPACT dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus.

YHDISTYKSEN JÄSENYYS

Otamme yhdistykseemme uusia jäseniä vuosittain. Yhdistyksen jäseneksi voivat liittyä kaikki dokumenttielokuvakulttuurista ja elokuvafestivaaleista innostuneet henkilöt, jotka hyväksyvät yhdistyksen toiminnan tarjoituksen ja yhdistyksen säännöt.

Yhdistyksen jäsenmaksu kalenterivuodelle 2019 on 35 euroa. Jäsenmaksu oikeuttaa kyseisen vuoden DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin festivaalipassiin, jolla jäsen pääsee katsomaan kolme festivaalin ohjelmistossa olevaa elokuvaa päivittäin. Jäsenillä on lisäksi mahdollisuus ilmoittautua tapahtumien kiintiöiden puitteissa maksutta festivaalin avajaisjuhlaan- ja näytökseen, sekä vuoden aikana yhdistyksen Doc Lounge Helsinki –klubeille.

Kannatusjäsenten jäsenmaksu on kalenterivuodelta 150 euroa. Kannatusjäsen/-organisaatio saa festivaalille 10 vapaalippua ja 5 vapaalippua festivaalin avajaistilaisuuteen.

Kunniajäsenille jäsenyys on maksuton.

YHDISTYKSEN HALLITUS

Yhdistyksen hallitukseen muodostavat  puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä sekä yksi varajäsen.

Vuosikokous valitsee puheenjohtajan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Kuusi hallituksen varsinaista jäsentä valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan siten, että joka vuosi kaksi on erovuoroista. Kuuden varsinaisen jäsenen ja puheenjohtajan lisäksi valitaan varajäsen aina vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtaja voi istua korkeintaan kaksi toimikautta peräkkäin, hallituksen jäsen vain yhden toimikauden peräkkäin.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n hallitus tilikaudelle 1.4.2020 – 31.3.2021

Outi Rousu puheenjohtaja
Inka Achté, jäsen
Sophia Ehrnrooth, jäsen
Arthur Franck, jäsen
Markku Heikkinen, jäsen
Sanna Liinamaa, jäsen
Laura Manninen, jäsen
Pia Andell, varajäsen

YHDISTYKSEN TOIMIVA JOHTO

Yhdistyksen toiminnanjohtajana työskentelee Tapio Riihimäki, joka vastaa organisaation toiminnasta, taloudesta ja henkilöstön johtamisesta yhdistyksen kaikkien tuotantojen osalta. DocPoint-festivaalin taiteellisena johtajana toimii dokumenttielokuvaohjaaja Kati Juurus. Taiteellisen johtajan vastuulla ovat festivaalin ohjelmisto ja sisältökysymykset. Toimiva johto vastaa festivaalin toiminnasta DocPointin hallitukselle.

DocPointin toiminnanjohtajat:

Tapio Riihimäki, 12/2018–
Ulla Bergström, 8/2012–11/2018
Leena Närekangas, 7/2009–7/2012
Jari Matala, 5/2007–4/2009
Kai Huotari, 4/2003–6/2006

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin taiteelliset johtajat:

Kati Juurus 2019–
Kansainvälinen kuraattoriryhmä: Sirkka Möller, Sergio Fant, Pieter-Jan Van Damme 2018
Iris Olsson 2017-18
Ulla Simonen, 2014–16
Erja Dammert, 2012–13
Erkko Lyytinen, 2009–11
Virpi Suutari, 2008
Kristina Schulgin, 2005–07
Arto Halonen, 2002–04